Compania de ride sharing FREE NOW pleacă din România

0
512
Foto: Facebook / Free Now

Platforma FREE NOW anunță că îți încheie oficial activitatea în România începând cu data de 1 septembrie 2022. Compania spune că va continua să se concentreze pe investițiile actuale pe piețele cheie din Europa, unde oferta lor este în creștere.

Platforma rămâne activă în peste 170 de orașe din Europa. În luna februarie, Free Now anunța că estimează o dublare a operațiunilor brandului pe plan local, după o evoluție favorabilă a curselor de tip ride hailing și o redresare dinamică în acest sector după pandemie.

În România, Free Now oferea servicii de ridesharing și taxi, din 27 noiembrie 2019. În prezent, aplicația este disponibilă în 9 orașe: București, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Târgu Mureș.

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009. În 2019, constructorii auto rivali Daimler și BMW au pus bazele unui joint venture pe piața mobilității urbane printr-o investiție inițală de 1 miliard de euro pentru a interconecta serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal. În urma acestei mutări, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. În România, Daimler era prezent pe segmentul de mobilitate urbană încă din anul 2017, atunci când Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% startup-ul românesc Clever.

sursa: economedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.