Compania de salubrizare din Sectorul 6, amendată pentru zeama de gunoi care curge din utilaje

Compania de salubrizare din Sectorul 6 a fost amendată cu mii de lei după ce din utilajele sale curgea zeamă de gunoi, anunță primarul Ciprian Ciucu, care promite o nouă licitație pentru salubritate. Compania din prezent are un contract semnat încă din 1999.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat recent că firma de salubrizare din Sectorul 6 a fost amendată recent cu 5000 de lei de Poliția Locală după ce s-a descoperit că aceasta făcea la rândul ei mizerie în zonă, după ce din utilajele folosite curgea zeamă de gunoi.

Mai mult, cu acest prilej, edilul spune că urmează să fie lansată o licitație pentru delegarea serviciului de salubrizare, în situația în care actuala firmă are contract din 1999.

”Am dispus Poliției Locale să identifice și să-i amendeze pe toți operatorii care în loc să asigure curățenia, ei murdăresc! Vom scoate în curând la licitație delegarea serviciului de salubrizare, caietul de sarcinieste aproape gata, e o chestiune de săptămâni.

Altfel, anul acesta s-a muncit mult la studiul de oportunitate pentru delegarea serviciului pentru că am avut de analizat cantități, trasee, necesar utilajele, creșterea gradului de mecanizare, amplasarea a sute de puncte de colectare selectivă, plus majoritatea celor de mai sus pentru curățenie stradală și deszăpezire. Nu sunt chestiuni pe care sa nu le analizezi atent, este nevoie de o bună dimensionare pentru eficientizarea serviciului”, a transmis primarul Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul spune că actualul contract a fost semnat în 1999

Primarul a mai spus că actualul contract cu firma de salubrizare a fost ”moștenit” din 1999 și este indexat, reindexat și revizuit. Din această cauză nu oferă primăriei Sectorului 6 posibilitatea unei monitorizari ample cu privire la acest aspect.

”Acum functionam cu un contract moștenit din anul 1999 (!!) indexat, reindexat și revizuit, care nu ne oferă posibilitatea unei monitorizari serioase. Nu știu ce au păzit predecesorii mei în toți acești ani.

Tot ce pot promite este că licitația va fi corectă, pe bune, transparentă, exclusiv pe principii competitive din care sa rezulte un contract de salubritate clar, cu indicatori de calitate ușor de monitorizat. Până atunci, dacă nu s-a putut cu vorba bună, aplicăm amenzi, conform legislației specifice. Sesizați si dvs. Poliţia Locală telefonic, nu pe Facebook, pentru a-i identifica în timp real pe cei cu probleme”, a mai transmis primarul de sector.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati