Concert de Crăciun, pe 8 decembrie la Ateneul Român

0
586
sursa foto: Unsplash

Corul de cameră Preludiu şi Orchestra Română de Tineret, dirijate de Andrei Stănculescu, vor susţine un concert de Crăciun pe 8 decembrie, la Ateneul Român, marcând şi o premieră în această formulă, scrie agenția de presă News.ro.

Soliştii concertului vor fi Diana Alexe – soprană, Ştefania Chiţulescu – mezzosoprană, Andreea Iftimescu – contralto, Andrei Lazăr – tenor şi Jinxin Chen – bariton.

Managerul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, Marin Cazacu, a transmis într-un comunicat: „Tânărul dirijor Andrei Stănculescu, actualul dirijor al Corului de cameră Preludiu, apare pentru prima oară la Ateneul Român într-un concert vocal-simfonic în care corul Preludiu va interpreta atât un program a cappella cuprinzând colinde celebre din repertoriul românesc şi universal, cât şi, alături de Orchestra Română de Tineret, Oratoriul de Crăciun de Camille Saint-Saens, prin care aniversăm centenarul celebrului muzician francez”.

În programul muzical pregătit pentru partea a cappella a concertului vor putea fi ascultate lucrări celebre de sezon precum Richard Oschanitzky – „Două colinde laice”, Gheorghe Cucu – „Domnuleţ şi domn din cer”, Alexandru Paşcanu – „După datini colindăm”, Valentin Teodorian – „Legănelul lui Iisus”, Paul Constantinescu – „Minune prea mare” şi cunoscutele cântece de Crăciun internaţionale „Le Roi des cieux”, „Noël Nouvelet”, „Cantique de Noël”. În partea a doua a concertului, va fi prezentat „Oratoriul de Crăciun” op. 12 de Camille Saint-Saëns.

Dirijorul Andrei Stănculescu a spus înaintea concertului: „Acest concert reprezintă debutul meu pe scena Ateneului Român, o onoare şi o responsabilitate imensă pentru orice muzician român şi nu numai. Din fericire, am alături de mine două ansambluri extraordinare, pe care le cunosc şi cu care am mai colaborat. Nici una dintre cele două nu are nevoie de prezentări, dar ţin să spun că foarte rar în lume se întâmplă ca două formaţii de un asemenea nivel să se afle sub egida aceleaşi instituţii, în cazul acesta Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.