Concert pe întuneric de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 marchează marţi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi printr-un experiment muzical inedit: un concert cu ochii larg închişi, a informat Primăria sectorului 6.

Astfel, timp de 15 minute, într-o sală a Centrului de Dezvoltare Personală şi Recreere „Conacul Golescu Grant”, zeci de persoane cu dizabilităţi, împreună cu reprezentanţi ai asociaţiilor din domeniu dar şi specialişti ai DGASPC Sector 6, vor asculta Bach pe întuneric, renunţând la văz şi folosind celelalte simţuri pentru a se bucura de întregul moment.

Evenimentul va cuprinde şi un număr de vals, susţinut de copiii hipo-acuzici de la Centrul „Domniţa Bălaşa”.

„Ne bucură faptul că în acest an reuşim să îmbinăm acest subiect sensibil cu o manifestare culturală de excepţie, prin prezenţa domnului Valentin Şerban, un violonist cu care ne mândrim. An de an, eforturile noastre se îndreaptă înspre diversificarea serviciilor şi implicarea tuturor actorilor de la nivelul comunităţii în programe care să susţină atât persoanele cu dizabilităţi cât şi familiile lor. Iar un moment de artă unic în ţară, care ne provoacă să experientăm lumea pe întuneric, ne ajută să fim mai toleranţi şi să înţelegem mai bine această categorie vulnerabilă,” a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, potrivit unui comunicat de presă.

An de an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a îmbunătăţit şi diversificat serviciile oferite persoanelor cu dizabilităţi. În prezent, oferă consiliere, recuperare medicală, îngrijire de tip familial, susţinere şi integrare pe piaţa muncii, evaluare, orientare şi integrare şcolară şi profesională. De asemenea, au fost dezvoltare centre de consiliere, centre de zi, centre de recuperare şi îngrijire iar aparatura şi dotările sunt la standarde europene.

„În comunitatea noastră sunt peste 12.000 de persoane cu dizabilităţi, adulţi şi copii, pentru care autoritatea locală depune în permanenţă eforturi în vederea susţinerii lor şi dezvoltării de servicii şi programe care să le ofere şansa la independenţă şi reabilitare cât mai rapidă şi uşoară”, a mai precizat sursa citată.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati