Filarmonica „George Enescu” anunţă pentru joi, de la ora 19.00, un concert simfonic cu public, cu respectarea tuturor normele în vigoare, impuse de pandemia de COVID-19.
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Tiberiu Soare va avea în program Concertul în do major pentru harpă şi orchestră de coarde de Francois Boieldieu, cu solista Maria Bîldea, şi Serenada în si bemol major pentru instrumente de suflat, KV 361 de Wolfgang Amadeus Mozart.
Concert simfonic cu public Joi, 4 februarie 2021, ora 19.00, Sala mare a Ateneului român
Dirijor TIBERIU SOARE
Solistă MARIA BÎLDEA
Program
Francois Boieldieu
Concertul în do major pentru harpă şi orchestră de coarde
Wolfgang Amadeus Mozart
Serenada în si bemol major pentru instrumente de suflat, KV 361
Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, vor fi puse în puse în vânzare în jur de 200 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporţie de 30 la sută din capacitate.
Preţurile biletelor sunt: Categoria I: 75 lei; Categoria II: 70 lei.
Ca şi până acum, biletele se vor pune în vânzare în ziua de luni a săptămânii respective, de la ora 12.00.
Biletele se pot procura astfel:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75 – Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.
Vă rugăm să luaţi în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase bilete.
Pentru a susţine activitatea Filarmonicii „George Enescu”, procesatorul de plăţi nu percepe la acest concert comisionul de 5% din valoarea biletului.
– Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.
Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile impuse de protecţie şi distanţare.
Tiberiu Soare este absolvent a două dintre Facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de dirijat – clasa profesorilor Ludovic Bacs şi Petru Andriesei, precum şi cea de interpretare muzicală – tubă – clasa conf. univ. Ion Popescu. A urmat cursuri de măiestrie susţinute de dirijorii Alain Paris şi Adrian Sunshine. În 2004, Tiberiu Soare a semnat conducerea muzicală a premierei româneşti a operei Munchausen de Dan Dediu, la pupitrul ansamblului de muzică contemporană Profil.
Cu acelaşi ansamblu şi-a făcut şi debutul în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” (ediţia din 2005). În perioada 2012-2015 a fost dirijor principal al Orchestrei Naţionale Radio, iar între anii 2005-2012 a fost dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat cu baletul Spărgătorul de nuci de P. I. Ceaikovski.
În 2003, a obţinut Premiul Criticii Muzicale în cadrul proiectului Traviata-150. Tiberiu Soare colaborează frecvent cu principalele orchestre simfonice şi cu teatrele de operă din ţară. A dirijat London Philharmonic Orchestra, Osaka Chamber Symphony Orchestra, Orchestra Filarmonicii din Atena, Camerata Salzburg, Orchestra Simfonică de Stat din Izmir.
Maria Bîldea a început să studieze harpa la 8 ani, la Liceul de Muzică George Enescu. La 12 ani a avut primul recital, iar la 18 ani a susţinut primul concert ca solistă la Ateneul Român. După absolvirea Academiei de Muzică din Bucureşti, în 1986, a obţinut postul de prim harpist la Orchestra Simfonică de Stat din Ploieşti. În 1988 a fost invitată în Grecia de Orchestra de Stat Thessaloniki.
A fost membră a orchestrei din Salonic până în 1990 după care a plecat la Atena, invitată de către Manos Hatzidakis, şi angajată la Orchestra of Colours. Din 1993 este şi prim harpist la National Symphony Orchestra of the Hellenic Radio and Television. A înfiinţat, în 1988, prima clasă de harpă la Thessaloniki State Odeion (Conservatorul din Salonic), iar în 1992 la Athenaum Odeion (Conservatorul din Atena).
A concertat cu cele mai mari orchestre din Romania şi din Grecia. De-a lungul carierei a colaborat cu Sir Neville Marriner, Michel Plasson, Vangelis. A interpretat muzica de Eleni Karaindrou pentru filmul „Dust in time”, împreună cu soţul său, violonistul Sergiu Nastasa, şi pentru „Alexander” (regizor Oliver Stone, muzica de Vangelis). A fondat cvartetul „Aeolian Harps” şi este membru fondator al „KYKLOS ENSEMBLE”.