Concubinul mamei fetei de 12 ani găsită decedată în lada canapelei, dat în urmărire internaţională

Serbuc Ilie-Marcel – concubinul mamei fetei de 12 ani găsită decedată în lada canapelei, a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria ‘periculos’, scrie Agerpres.

Mama fetei de 12 ani care a fost găsită decedată în lada canapelei dintr-un apartament din Bucureşti este audiată la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, după ce a fost adusă în România din Catalunya – Spania.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat marţi că, în urma expertizei genetice efectuate de INML, s-a stabilit că persoana decedată care a fost găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din Sectorul 4 al Capitalei este o fată de 12 ani.

‘La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Naţional de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din municipiul Bucureşti, Sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei’, a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.

Precizările vin după ce, luni, informaţiile difuzate în spaţiul public indicau că ar fi vorba despre o femeie.

‘La data de 03.06.2023, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament din municipiul Bucureşti, Sector 4, cu privire la faptul că, după plecarea unor chiriaşi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor. În datele de 3 şi 4.06.2023, procurorul criminalist, poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri şi cei din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat cercetarea la faţa locului, fiind ridicate mai multe mijloace de probă ce urmează a fi valorificate în cauză’, spunea Parchetul cu o zi în urmă.

Tot pe 3 iunie, sacul din plastic a fost transportat la INML, unde a fost desfăcut, constatându-se că ‘în interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat în stare de putrefacţie. Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă’.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati