Concurs de arhitectură pentru revitalizarea urbană a zonei Piața Matache

Primăria Sectorului 1 a solicitat Ordinului Arhitecților din România – Filiala București ca împreună să găsească cea mai bună soluție pentru regenerarea urbană a zonei Piața Matache.

Este vorba de implicare în organizarea unul concurs de arhitectură pentru a identifica cel mai bun proiect și cea mai bună soluție de reabilitare a acestui cartier, pe baza unor criterii în care să primeze calitatea profesională, anunță instituția într-un comunicat de presă.

„Îmi doresc o abordare nouă, actuală, pentru regenerarea urbană a zonei Piața Matache, prin implementarea celor mai bune modele din alte orașe metropolitane și revitalizarea întregii zone, după modelul implementat deja în marile capitale ale Europei. Vreau ca acest loc să devină atractiv pentru locuitorii Capitalei, iar proiectul să fie unul în beneficiul sănătății publice, protejării mediului, a satisfacerii intereselor comunitare, cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale în vigoare. Acest lucru se poate face doar împreună cu cei mai buni arhitecți din România,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reamintim faptul că, la sfârșitul anului trecut, administrația locală a Sectorului 1 a lansat procedura de achiziție de „Servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate (inclusiv studii conexe) și a Expertizei tehnice a construcțiilor existente pe amplasament, pentru obiectivul de investiții Modernizare și refuncționalizare/realizare construcție nouă – Piața Matache.”

Prin acest proiect, Primăria Sectorului 1 își propune reamenajarea Pieței Matache pentru a răspunde mai bine nevoilor comunității. În plus, vor fi spații comerciale moderne la parter cu galerii acoperite și ateliere meșteșugărești, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, o locație pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri și terase.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati