Concurs de soluții pentru regenerarea urbană a zonei Pieței Gării de Nord

Primăria Sectorului 1 intenționează să inițieze un concurs de soluții pentru un proiect de regenerare urbană a spațiului public aferent Pieței Gării de Nord.

O primă discuție profesională pe tema impactului regenerării urbane a acestui spațiu public a avut loc în după-amiaza zilei de miercuri, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9, gazda fiind primarul Clotilde Armand. La întâlnirea de lucru au participat specialiști din zona arhitecturii, urbanismului, designului urban, peisajului, sociologiei, antropologiei, mobilității și incluziunii pentru a sintetiza opinii necesare structurării ulterioare a unui bun concurs de soluții.

„Gara de Nord este principala poartă feroviară a României care face parte din patrimoniul arhitectural bucureștean și național. De aceea, întreaga zonă a Gării de Nord trebuie regândită cu atenție din punct de vedere arhitectural și al mobilității urbane pentru a răspunde necesităților unei capitale europene. Acest proiect va avea la bază un concurs de soluții organizat în mod transparent care va implica cei mai buni specialiști din domeniul arhitecturii și urbanismului”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Evenimentul a fost organizat de Ordinul Arhitecților din România – filiala București, alături de Primăria Sectorului 1, în cadrul Anualei de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a, și s-a dorit a fi o etapă preliminară care a avut ca scop sintetizarea celor mai bune idei comune despre spațiul public al Gării de Nord și identificarea impactului asupra tesutului urban-arhitectural-social existent, asupra structurii de mobilitate din zonă și asupra importanței lui la nivelul întregului oraș.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati