Concurs pentru micii scriitori din Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti sunt parteneri în proiectul Concurs Şcolar „Despre copilărie”, proiect care are ca  scop principal promovarea creaţiilor literare ale elevilor din ciclul gimnazial din şcolile bucureştene, prin elaborarea unui Catalog al Concursului, în care aproximativ 100 de lucrări, proză şi poezie, şi-au găsit locul.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti, ca instituţie de cultură, se alătură acestui demers ce îşi propune să valorifice potenţialul creativ al elevilor, să lărgească orizontul imaginaţiei şi să îmbogăţească universul afectiv prin crearea unor texte în versuri sau în proză având ca temă principală copilăria, lumea basmului şi imaginea părinţilor. Lucrările vor fi selectate de o comisie a  Inspectoratului Şcolar Judeţean, cele mai bune vor fi incluse şi publicate în Catalogul Concursului „Despre copilărie”.

De asemenea, Biblioteca Mertopolitană Bucureşti împreună cu Muzeul Literaturii Române organizează Gala de premiere a elevilor participanţi în concurs, eveniment care se va desfăşura în data de 14 iunie 2019 la Muzeul Naţional al Literaturii Române, sediul din Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8, ora 17.00.

Tot atunci se va lansa şi Catalogul Concursului „Despre Copilărie”, prefaţat de reputatul scriitor şi ziarist Florin Iaru „Talentul copiilor e ca puful păpădiilor. Zboară în toate direcţiile, dar nu poţi spune precis unde se va aşeza temeinic […] Copii aceştia scriu cu plăcere, cu speranţă şi, mai mult ca sigur, citesc. Poate că nu vor ajunge în primele rânduri ale scriitorimii. Dar sigur vor rămâne, la maturitate, cu acest obicei straniu, melancolic, excentric, de a citi”, a anunţat un comunicat al instituţiei.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati