Condamnaţii definitiv la închisoare nu vor mai putea candida la funcţia de preşedinte al României. Iohannis a promulgat legea

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care persoanele condamnate definitiv la închisoare nu vor mai putea candida la funcţia de preşedinte al României, anunță Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind completarea art. 28 din legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României.

Astfel, cu excepţia cazurilor în care a intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea, persoanele condamnate definitiv la pedepse cu închisoarea pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie nu vor putea candida pentru cea mai importantă funcţie în stat, respectiv cea de preşedinte al României.

„Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea”, prevede actul normativ promulgat de către şeful statului. Pe 20 noiembrie 2017, proiectul a fost respins de către Senat, însă Camera Deputaţilor l-a adoptat, decizional, pe 8 iunie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati