Conducerea Spitalului Militar a dispus o anchetă în cazul asistentului care ar fi sedat paciente

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” afirmă că, în paralel cu ancheta penală care se desfăşoară de organele abilitate, a dispus o cercetare administrativă internă în cazul asistentului care ar fi sedat trei paciente.

„În paralel cu ancheta penală, unitatea noastră a dispus o cercetare administrativă internă privind analiza cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia unui astfel de incident. Imediat ce vom avea nişte decizii ale Comisiei, acestea vor fi prezentate factorilor de conducere ai SUUMC responsabili de managementul calităţii şi securităţii actului medical. De asemenea, aşteptăm şi rezultatele cercetărilor efectuate de organele de cercetare penală abilitate şi, dacă va fi cazul, acestea vor fi implementate prin decizii de muncă sau de sancţionare. Până la finalizarea tuturor acestor cercetări, conducerea unităţii noastre a luat decizia ca personalul medical asupra căruia s-a ridicat suspiciunea posibilităţii administrării, fără prescripţie medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente) să nu mai aibă, în atribuţii, activităţi medicale”, susţin reprezentanţii unităţii medicale într-un comunicat remis presei, conform agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, pe 6 mai, ca urmare a unei sesizări primite de la echipa de gardă a Secţiei Clinice Medicină internă I privind suspiciunea posibilităţii administrării, fără prescripţie medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienţi internaţi, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgenţă, conform procedurilor legale, Parchetul Militar.

„Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, alături de întreg personalul medical şi administrativ, regretă acest incident şi consideră că sesizarea organelor de cercetare penală pentru suspiciuni privind abaterea de la procedurile medicale şi terapeutice standardizate, care ar fi putut pune în pericol sănătatea şi siguranţa pacienţilor noştri, reprezintă un gest firesc şi de normalitate şi sperăm ca acest act de curaj să se multiplice în societatea medicală românească, poate în acest fel lumea medicală nu va mai fi victima unor speculaţii privind etica şi deontologia profesională”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” precizează că „nu s-a pus niciun moment” problema ca integritatea corporală, sănătatea şi viaţa pacienţilor să fie în pericol, aceştia fiind, permanent, sub atentă supraveghere medicală la nivelul secţiei în care erau internaţi.

Totodată, nici de la data evenimentului şi până în prezent, şi nici anterior acestei date, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secţie ca urmare a agravării stării de sănătate, toţi urmând protocoalele de investigaţii şi cele terapeutice stabilite de medicii curanţi.

„Nu s-a înregistrat niciun deces care să aibă ca factor declanşator acest regretabil incident, ba, mai mult decât atât, o mare parte dintre pacienţi s-au externat, după parcurgerea întregului protocolul de investigaţii, diagnostic şi tratament. În perioada la care se face referire în materialele de presă, niciun membru al echipei medicale care şi-a desfăşurat activitatea pe secţie nu a avut probleme de sănătate, derivate din posibila administrare (accidentală sau voită) de substanţe hipnotice”, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati