Conferința Cultura Digitală & Educația, despre progresele în tehnologia educațională, are loc vineri, 26 noiembrie

Conferința Cultura Digitală & Educația, organizată de Universitatea Româno-Americană, Academeya și #EuGandesc, are loc vineri, 26 noiembrie.

Conferința va evidenția progresele în tehnologia educațională bazată pe inteligență artificială (AI), robotică și de ce nu, blockchain, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, va iniția un dialog între factorii de decizie politică, părțile interesate din domeniul educației, industria educației și experții în domeniu, în vederea schimbului de cunoștințe și informații, dar și pentru a începe să se gândească la problemele politice conexe, la oportunitățile internaționale de colaborare și la strategiile despre îmbrățișarea și stimularea transformărilor digitale în educație.

”Digitalizarea transformă societățile, oferind noi oportunități de îmbunătățire a educației în clasă, îmbunătățirea managementului sistemelor de educație, dar și de a lua în considerare modele inovatoare de livrare. Pandemia COVID-19 a accelerat și a atras atenția asupra importanței digitalizării. Infrastructura de învățare digitală actuală a țărilor trebuie reconsiderată, inclusiv capacitatea profesorilor de a o utiliza eficient.”, precizează organizatorii.

Conferința Cultura Digitală & Educația va avea loc în format live&streaming prin intermediul STREAMYARD și pe paginile de Facebook ale celor 2 organizatori principali.

Guest speakerul acestei ediții este Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, iar lista de participanți se regăsește mai jos:

LUCIAN BOTEA – Prorector Universitatea Romano – Americana

INTERVENTIE DESCHIDERE EVENT

Short BIO:

  • Lucian Botea este Lector universitar doctor în cadrul Universităţii Româno-Americane, având o experienţă academică demonstrată în sectorul de educaţie superioară;
  • Deţine titlul de doctor în Economie din anul 2011, fiind specializat în Tranzacţii Financiare Internaţionale, Comunicare Interculturală, Digitalizare, Antreprenoriat şi Accelerare de afaceri, orientat spre domenii de interes, precum “Internaţionalizarea Educaţiei”;
  • A dobândit o educaţie superioară profesională prin intermediul unor studii universitare, doctorale şi post-doctorale de specialitate: a absolvit ciclul de Licenţă în Relaţii Comerciale Financiar-Bancare Interne şi Internaţionale şi Master în Afaceri Internaţionale, fiind unul dintre alumni Universităţii-Româno-Americane, iar în urma unui doctorat specializat în Tranzacţii Financiare Internaţionale, a urmat un post-doctorat orientat în domeniul de Economie Globală şi Finanţe din cadrul Academiei Române;
  • Dedicat domeniului de predare din anul 2003 şi implicat în serviciile administrative ale comunităţii academice din anul 2005;
  • Atestă o experienţa managerială dobandită prin funcţiile de conducere îndeplinite: coordonator al programului MBA – Master of Business Administration, prodecan şi decan al Facultăţii de Studii Economice;
  • Deţine din anul 2020, funcţia de Prorector pentru parteneriate cu mediul socio-economic şi digitalizare în cadrul Universităţii Româno-Americane.

*****************************************

OCTAVIAN OPREA – Autoritatea pentru Digitalizarea ROMANIEI

TEMA INTERVENTIEI: Interoperabilitatea – proiect fundamental pentru dezvoltarea administrației publice și pentru îmbunătățirea relației dintre cetățean și stat

Short BIO:

  • Octavian Oprea este președintele ADR începând cu data de 11 ianuarie 2021.
  • Anterior, el a fost vicepreședintele ADR cu atribuții în managementul proiectelor de digitalizare.
  • În perioada 2010-2016, Octavian Oprea a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, specializându-se în economie și management.
  • După absolvirea studiilor, a devenit consultant în afaceri, promovând tehnici de management eficient prin utilizarea sistemelor software de planificare a resurselor companiilor. Folosind instrumente de luare a deciziilor bazate pe date, a obținut rezultate excelente în arii diverse de activitate – de la gestionarea resurselor financiare și umane până la producție, comerț sau vânzări.
  • Din mai 2017 până în februarie 2020, când a devenit vicepreședinte ADR, a lucrat ca Interfaces Country Lead & Project Manager pentru una dintre cele mai mari companii de software de la nivel mondial. Atribuțiile sale au acoperit toate etapele de implementare ale unui proiect, de la analiza de business și trainingul utilizatorilor sistemelor software, până la golive support și asistența post-implementare. De asemenea, a fost implicat în gestionarea activităților de interoperabilitate și de interconectare a sistemelor informatice ale unei corporații mulținaționale din industria FMCG, prin interconectarea platformelor ERP, CRM, EDI etc.

*****************************************

Valentin ȘTEFAN – Director General Posta Romana

TEMA INTERVENTIEI: Cum abordăm nevoia de cunoștințe în industrie și cum integrăm noile generații?

Short BIO:

Absolvent al Universității North Carolina at Chapel Hill, Statele Unite ale Americii. Vastă experiență în domeniul investigațiilor Anti-Fraudă, specializat în prevenirea spălării banilor și fraudei digitale. În timpul petrecut în Statele Unite ale Americii, a constituit și coordonat echipe de investigații la diferite corporații globale precum Morgan Stanley, Kroll și Exiger. A promovat oportunitățile de business în România și a reușit sa aducă investiții semnificative. Director General Adjunct al Poștei Române din Iulie 2020 – Iunie 2021 și Director General din Iunie 2021 – prezent.

****************************************

VLADIMIR DELIU – UiPath

TEMA INTERVENTIEI: Gândire critică în era automatizării

Short BIO:

  • Vladimir Deliu este coordonatorul programului UiPath Learning Alliances în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Misiunea lui este de a aduce mai aproape universitățile, profesorii și studenți de tehnologia RPA (Robotic Process Automation) prin programe de învățare și certificare. Consideră că alinierea nevoilor pieței în era digital cu skill-urile pe care studenții le dobândesc în ciclul universitar contribuie la o societate performantă și un viitor mai bun.

**************************************

MATEI DUMITRESCU – Senior Partner Roca X

TEMA INTERVENTIEI: Inovația startupurilor românești din edtech

Short BIO:

  • Vicepresedinte al Techangels din 2017, desemnat „Investor of the year” in Romania de catre Central European Startup Awards in 2018, fondator al programului de accelerare Commons Accel in 2019 si activand de la inceputul anului 2020 in sectorul de venture capital, ca senior partener in ROCA X, Matei Dumitrescu este una dintre cele mai cunoscute personalitati din ecosistemul finantarii startupurilor din Romania.

*****************************************

Mirela PASCU – Președinte Ayn Rand Centre România și fondatoarea proiectului de educație #EuGândesc

TEMA INTERVENTIEI: Dreptul tinerilor la a gândi și organizațiile viitorului

Short BIO:

  • Absolventa a Academiei de Studii Economice în specializarea Managementul Companiilor, fost CFO Divizia Presa Media Pro, cu o experienta antreprenoriala de peste 15 ani (din care 5 in New York, SUA), Mirela PASCU este un militant activ al dreptului fundamental al omului de a gandi cu mintea lui. Este de 2 ani Presedinta organizatiei Ayn Rand Centre Romania, organizatie care isi propune crearea unei culturi a carei principii directoare sunt ratiunea, interesul rational propriu, individualismul si comertul liber consimtit prin constientizarea, intelegerea si acceptarea filozofiei lui Ayn Rand, numita Obiectivism.
  • Mirela PASCU a fondat la inceputul acestui an proiectul #EuGândesc, un proiect ce isi propune sa provoace sistemul actual de educatie universitara.

***************************************

ADRIAN STRATULAT – Co-Fondator iziBAC

TEMA INTERVENTIEI: Tehnologia ca facilitator al educatiei

Short BIO:

  • Diplomat prin formare și antreprenor social ca vocație, Adrian are peste 9 ani de zile experiență în domeniul managementului de proiecte, dezvoltării de afaceri și inovației sociale. Cu o experiență de mai bine de 5 ani în domeniul blockchain, Adrian a cofondat sau a ocupat poziții de conducere în 3 proiecte majore din sector (Co-fondator WebDollar, COO Swazm, Project Manager RED, CBDO Lanceria), dezvoltandu-și expertiza în managementul de produse blockchain, marketing digital și scriere tehnică.
  • A fost organizatorul principal pentru Romania Blockchain Summit, cel mai mare summit de profil din Sud-Estul Europei și este în prezent consultant independent blockchain, trainer și Director Executiv al Asociației Blockchain Romania, dezvoltând programe educaționale și de relații publice pentru întreaga industrie Blockchain din România.
  • Din pozitia de expert independent blockchain, Adrian a scris/contribuit la scrierea a peste 10 Whitepapers, din subdomenii blockchain precum DeFi, NFTs, STOs, utility tokens.

 

***********************************

Dan POPESCU – Head of R&D Modex

TEMA INTERVENTIEI: Apllicabilitatea tehnologiei blockchain in educație

Short BIO:

  • Dan, un tanar si creativ software developer, a lucrat in ultimii ani in diferite industrii precum sanatate, domeniul financiar si securitatea sistemelor. In prezent, Dan dezvolta solutia software patentata Modex BCDB, conducand departamentul de Cercetare si Dezvoltare. Pasionat de noi provocari si tehnologii de ultima ora, Dan se implica, de asemenea, si in procesul complet de dezvoltare, pornind de la conceptele initiale si planificarea dezvoltarii pana la scrierea de cod si supervizarea release-urilor finale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati