Conferință de presă, la împlinirea a 84 de ani de la deschiderea Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează joi, 14 mai 2020, începând cu ora 12:00, o conferinţă de presă ce va avea loc la sediul din Şos. Kiseleff nr. 28 -30, în prezenţa domnului Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial, Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii şi a Dr. Paula Popoiu, Manager al Muzeului Satului.

La împlinirea a 84 de ani de la deschiderea muzeului pentru public şi ţinând cont de măsurile de distanţare socială instituite pe fondul stării de urgenţă la nivel naţional, Muzeul Satului se află în imposibilitatea de a celebra această sărbătoare prin acţiuni specifice, inclusiv cu public şi dedicate acestuia, aşa cum i-am obişnuit până acum. Astfel, majoritatea activităţilor şi acţiunilor noastre sunt vizibile în acest an preponderent în mediul online, unde vă invităm să răsfoiţi paginile unei istorii în imagini a Muzeului Satului.

Cu toate acestea, vor fi marcată Zilele Muzeului Satului prin această conferinţă de presă ce va aduce în prim plan şi măsurile specifice ce vor fi instituite odată cu redeschiderea muzeelor din ţară pentru public,

Începând cu data de 15 mai. Conferinţa va fi organizată în aer liber, în incinta muzeului nostru, fiind luate toate măsurile de siguranţă prevăzute de reglementările în vigoare.Tot în cadrul conferinţei, Ministrul Culturii va adresa un mesaj Muzeului Satului, la 84 de ani de existenţă, dar şi muzeelor din ţară, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzeelor ce va fi celebrată ca în fiecare an în data de 18 mai. În egală măsură, muzeul nostru va aduce la cunoştinţa publică şi alte informaţii/evenimente ce se încadrează „Anului omagial Dimitrie Gusti şi Şcoala Sociologică de la Bucureşti”, instituit de Academia Română.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati