Confruntare în direct, între Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone: „Asta trebuie să se întâmple într-o democrație”

Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone, doi dintre candidații la Primăria Municipiului București, s-au confruntat, în direct, la Antena 3 CNN.

Cristian Popescu Piedone a fost întrebat dacă ar fi dispus să participe la o dezbatere cu toți ceilalți candidați la Primăria Capitalei.

„Fiecare are un staff de campanie, are un consilier, fiecare după posibilități. Mi-am anunțat intenția de a mă întâlni, nu în studiou de televiziune, ci acolo unde domniile lor au fost absenți, în teritoriu. Cele patru zile rămân stabilite, pe care le-am anunțat înainte, locațiile rămân stabilite. Îi aștept cu foarte mult interes să discutăm în fața, nu a postacilor de partid, nu în fața postacilor pe diverse site-uri de socializare, ci într-un mediu real, de unde provin voturile.”, a răspuns acesta.

Sebastian Burduja: Eu l-aș întreba pe domnul Piedone. Pe scurt, dacă poate să ne spună care-i viziunea dânsului pentru București, o mare metropolă europeană conectată la lumea în care trăim, cu o viziune pentru viitor, un oraș în care românii să se mute, să nu mai plece în alte țări, să îi atragem aici la București, prin locuri de muncă și prin investiții.

Cristian Popescu Piedone: Ca să poți să te gândești la o dezvoltare la o metropolă, trebuie să faci o inventariere exactă: a rețelelor de utilități, o inventariere a acestui domeniu public. De-aia se dau retrocetări haotice, în pădurea Băneasa, pădurea Jandarmeriei, și aici ar trebui să ne susținem reciproc, ca aceste două păduri să intre în administrarea Primăriei Capitalei. (…) În contractul meu cu bucureștenii se regăsesc mai multe puncte, dar nu este nici timpul, nici cazul să le discutăm acum.

Sebastian Burduja: Apreciez că este un dialog. Să știți că asta trebuie să se întâmple într-o democrație. Domnul Nicușor Dan vorbește despre vot util. (…) A devenit sociolog. Știți care este votul util, domnule Popescu? Este unul singur. Să alegi cel mai pregătit candidat pentru a fi primar general, acela este vot util pe care bucureșteni îl vor da. Nu răul cel mai mic, ci omul potrivit la locul potrivit.

Cristian Popescu Piedone: Perfect de acord cu dumneavoastră. Să lăsăm cetățenii, așa cum putem conduce fiecare dintre noi, ca această competiție să fie o competiție serioasă. Eu, domnule Burduja, vă anunț astăzi, că atâta timp cât nu sunt atacat, eu nu atac niciodată. Dar putem discuta oricând doriți dumneavoastră, pe proiecte comune.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati