Congres PNL – Delegaţii au votat pentru alegerea preşedintelui PNL. Începe numărarea voturilor

0
319
Foto: Eco Politic / News Bucuresti

Cei aproape 5.000 de delegaţi la Congresul PNL au votat pentru alegerea preşedintelui partidului, urmând să aibă loc numărarea voturilor exprimate pentru cei doi candidaţi, Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Procesul de vot pentru alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat şi începe numărarea voturilor. Comisia de numărare a voturilor are 140 de membri, 70 desemnaţi de echipa Cîţu şi 70 de echipa Orban.

Dacă niciuna dintre moţiunile celor doi candidaţi la şefia PNL nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se realizează un al doilea tur de scrutin, conform Statutului partidului.

Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate este declarat Preşedinte al PNL. Cei 35 de membri ai grupului de promovare devin membri ai Consiliului Naţional.De la moţiunile care nu au obţinut majoritatea voturilor, dar au obţinut cel puţin 10% din voturile valabil exprimate la primul tur de scrutin, liderul şi un număr proporţional de susţinători dintre membrii grupului de promovare, dar nu mai puţin de 5, desemnaţi de către liderul moţiunii, vor deveni membri ai CN.

La Congres şi-au înregistrat prezenţa 4.874 de delegaţi, care au votat atât pentru preşedintele partidului, cât şi pentru preşedintele Curţii de arbitraj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.