Congresul European al Fermierilor are loc la București, în perioada 23 – 25 octombrie

Peste 400 de fermieri reprezentativi din Uniunea Europeană (UE) vor participa la Congresul European al Fermierilor, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 23 -25 octombrie 2024.

Peste 400 de fermieri din România și din alte țări ale Uniunii Europene sunt așteptați la Congres, pentru dezbateri susținute privind strategia de care are nevoie sectorul agroalimentar din UE să fie implementată în următorii ani.

  • Primele două zile vor fi dedicate lucrărilor pe ateliere și sesiunii plenare, iar în cea de-a treia zi vor fi organizate vizite tehnice în câteva ferme din apropierea capitalei.

    La Congres participă în calitate de speakeri Marcel Ciolacu, Prim-ministru al României, Florin-Ionuț Barbu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, Director General Adjunct DG AGRI, István Nagy, Ministru al Agriculturii din Ungaria și Președinte al Consiliului Agrifish, Massimiliano Giansanti, președinte al Copa, și Lennart Nilsson, președinte Cogeca.

Acestora li se vor alătura alți vorbitori reprezentativi ai autorităților naționale și europene responsabile pentru agricultură, precum și reprezentanți ai asociațiilor și cooperativelor membre Copa și Cogeca din toată Uniunea Europeană.

LAPAR, alături de celelalte organizații membre ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare, PRO AGRO, UNCSV și AFF, sprijină Copa-Cogeca în organizarea acestui eveniment bianual.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati