Consilieri din Bragadiru dați afară din ședința Consiliului Local, pentru că nu au putut oferi dovada vaccinării

Mai mulți consilieri locali și cetățeni ai orașului Bragadiru care au participat la ședința de Consiliu Local din data de 23 septembrie 2021 au fost dați afară din sală în toiul ședinței.

În timpul discutării proiectelor de pe ordinea de zi, în sală au pătruns mai mulți polițiști care au verificat certificatele de vaccinare, plus eventualele teste și dovezi de trecere prin boală. Acțiunea polițiștilor a fost condusă de șeful de serviciu Mihai Zaharia (Poliția Locală Bragadiru), care a dat citire hotărârii care a motivat intervenția polițiștilor.

Potrivit participanților la ședință, descinderea în sală a polițiștilor a venit în urma unui apel la numărul de urgență 112, scrie ziardebragadiru.ro.

Persoanele care nu au putut face dovada faptului că s-au vaccinat, ca s-au testat în ultimele 48 de ore sau că au trecut recent prin boală au fost invitate să iasă din sală.

Printre cei care au fost invitați să iasă s-a numărat și consilierul local Valentin Scîntee, care a părăsit sala imediat după ce a spus, amuzat, ”Gata, m-ați prins”. Și fostul administrator public Feny Cornelia Tabacu a fost nevoită să părăsească sala de ședință. Fostul administrator, care a demisionat din funcție în acest an, susține că are probleme de sănătate care nu i-au permis să se vaccineze. Totuși, nu a putut face nici dovada testului. Și unii reprezentanți AUR au fost nevoiți să părăsească sala din cauza neprezentării unor documente care să le permită să asiste în continuare la ședință.

Un alt consilier PMP, Valentina Cojocariu, a părăsit de asemenea sala, din aceleași motive.

În urma verificării documentelor, doar 16 consilieri locali au mai luat parte la ședință. Aceștia au fost Ancu Marius-Iulian (PNL), Bîță Claudiu (USR-PLUS), Cozmeci Nicoleta-Daniela (USR-PLUS), Desagă Teodora-Alexandra (PMP), Dimache Cristian (USR-PLUS), Dragnea Luminița-Iulia (ASL), Dumitru Adrian (PNL), Grigore Marian-Dumitru (PNL), Ilie Silviu-Cosmin (ASL), Lazăr Andrei (președinte de ședință PNL), Mozara Andrei (USR-PLUS), Nevoe Nicolae (PNL), Orbeanu Sorin (Pro România), Pațachia Valeriu (PNL), Șerban Magdalena-Cleopatra (PNL) și Țună Eugeniu (PNL).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati