Consiliul General a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Metropolitan

Proiectul Spitalului Metropolitan a primit miercuri undă verde de la consilierii generali, la un scor strâns, după ce consilierii ALDE au cerut retragerea acestuia de pe ordinea de zi.

Cu 28 de voturi în favoarea acestuia şi cu 17 abţineri, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea, în Şoseaua Pipera nr. 55, 63 – 65, a Spitalului Metropolitan, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 4,7 miliarde de lei cu TVA.

Suprafaţa construită va fi de 27.188,57 mp, iar cea desfăşurată de 247.975,28 mp.

firea primar capitalaPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, la începutul şedinţei, că Spitalul Metropolitan va cuprinde un turn cu 12 etaje cu heliport, în care vor fi locuinţepentru rudele bolnavilor şi, de asemenea, cabinete individuale ale medicilor.

De asemenea, un corp de clădire de şapte etaje, încă unul de trei etaje exclusiv pentru ‘mama şi copilulşi încă un corp de P+5 – locuinţe pentru medici. De asemenea, încă o clădire pentru creşe şi grădiniţe. Avem, de asemenea, campus universitar”, a adăugat Firea.

Edilul a menţionat că suma care a apărutvehiculată pe reţelele de socializare, înspecial, se referă la toate investiţiile care se vor face în acea zonă de nord, în zonaPipera, pentru ca spitalul poată fie susţinut.

De asemenea, reconfigurarea şi sistematizarea circulaţiei, inclusiv a liniei de tramvai„, a adăugat primarul general.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri are informaţii potrivit cărora ar exista consilieri municipali care au negociat obţinerea unor posturi în ministere în schimbul unui vot negativ privind proiectul realizării Spitalului Metropolitan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati