Consiliul General a aprobat un audit care să arate cum au fost cheltuiți banii în mandatul Gabrielei Firea

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că a fost votată realizarea unui audit cu privire la ce s-a petrecut în PMB în ultimii ani şi vor fi investigate următoarele – finanţele Primăriei Capitalei, gestiunea patrimoniului, resursele umane, resursele IT şi urbanismul.

Consiliul General a adoptat proiectul cu 24 de voturi pentru, 20 împotrivă și o abținere.

”În ceea ce priveşte transparenţa administraţiei locale, am propus şi s-a votat azi în CGMB transparentizarea autorizaţiilor de construire în Bucureşti. Toate autorizaţiile emise de acum înainte vor fi postate pe site-ul Primăriei Generale, împreună cu informaţiile adiacente, pentru ca oricine să poată verifica dacă lucrările dintr-o anumită locaţie au autorizaţie şi dacă acea autorizaţie se respectă. În câteva luni vom face acest lucru şi retroactiv, adică vom publica pe site şi autorizaţiile de construire emise începând cu 1 ianuarie 2018.
În aceeaşi idee a transparenţei, s-a votat azi un proiect de hotărâre pentru realizarea unui audit privind ceea ce s-a petrecut în Primăria Capitalei în ultimii ani. Vor fi investigate 5 aspecte în cadrul acestui audit: finanţele primăriei, gestiunea patrimoniului, resursele umane, resursele IT şi urbanismul”, a scris edilul Capitalei pe pagina de Facebook.

Primăria Generală urmează, aşadar, să selecteze un auditor, care să stabilească dacă administrația precedentă a cheltuit ineficient banii bucureștenilor, dar și cum s-ar putea opri risipa.

Nicușor Dan a argumentat, pe scurt, în cadrul ședinței de consilou, de ce i se pare necesar acest audit.

”Potrivit controlului făcut de Ministerul Finanțelor la Compania Municiplaă Cimitire SA, doar pentru 2 achiziții de terenuri s-a constatat un prejudiciu de peste 10 milioane de lei. Despre asta e vorba în acest audit. Evident că nu vrem să facem un audit pe tot ce a făcut administrația precedentă în cei 4 ani. Nu ne-ar ajunge milionul de lei.

Ceea ce trebuie să facem este o analiză în punctele mai sensibilile care să ne ajute să eficientizăm activitatea.

(…) STB pentru că cheltuiește mai mult de 1 miliard de lei din bugetul nostru anual este o țintă a auditului”, a precizat Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati