Consiliul General al Municipiului București a aprobat rectificarea bugetară. Nicușor Dan: Rezolvăm mai multe chestiuni

Primarul general Nicușor Dan spune că prin rectificarea de buget aprobată luni de Consiliului General al Municipiului București se rezolvă mai multe chestiuni care țin de realizarea unor investiții importante, dar și de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni.

„- Am făcut o reactualizare a prețurilor pentru a putea finaliza achiziția a 100 de troleibuze, pentru reabilitarea liniilor de tramvai și pentru semaforizarea inteligentă

– Am inclus sumele necesare pentru achiziția serviciilor de consultanță și asistență tehnică în vederea obținerii acordului de mediu pentru SIDU (strategia integrată de dezvoltare urbană), astfel încât Municipalitatea să poată accesa fonduri europene. 

– Am alocat 80 de milioane de lei pentru subvenția la termoficare. Sumele au fost necesare deoarece facturile la energia termică sunt mai mari decât previziunile de la începutul anului. 

– S-au alocat 17 milioane de lei în plus pentru reparațiile străzilor, trotuarelor și realizarea marcajelor, dar și pentru iluminat public. 

– Am prevăzut fonduri pentru repararea softului Bibliotecii Metropolitane București care permite accesarea colecțiilor de cărți în format digital.

– Am alocat 170.000 de lei pentru achiziționarea arhivei “Camil Petrescu”, pentru Muzeul Național al Literaturii Române. Este vorba de sute de scrisori primite de la Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Mihail Sebastian, mii de pagini de manuscrise și dactilograme corectate ale romanelor, pieselor de teatru și operelor filosofice ale scriitorului, precum și diverse obiecte personale”, a anunțat primarul, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati