Consiliul Județean Ilfov a dat startul proiectului ,,ILFOV, de la Smart County la Smart Communities”

Peste 800 de liceeni din județul Ilfov au fost implicați, în cursul ultimelor două săptămâni, în proiectul ,,Ilfov, de la Smart County la Smart Communities”, derulat de către Consiliul Județean Ilfov prin Serviciul Implementare a sistemului Smart County.

Lectori din cadrul departamentului au prezentat, prin metode interactive, conceptul de localitate inteligentă, pilonii pe care se poate construi un Smart City, provocându-i pe elevi să găsească soluții de tehnologie, dar și metode de implicare în comunitate.

Prezentările au avut loc în licee publice și private din localitățile Brănești, Ciorogârla, Voluntari, Periș, Buftea și Vidra. Consiliul Județean Ilfov va continua campania și în celelalte licee din judet, în cursul acestui an școlar și, apoi, începând din septembrie. Obiectivul stabilit este acela de a forma generații de tineri în Ilfov care să abordeze cu creativitate soluțiile tehnologice și care să aibă capacitatea de a răspunde cerințelor generate pe piața muncii.

Prin crearea departamentului Smart County, Consiliul Județean Ilfov a făcut pasul de la Smart City la Smart Region, scopul fiind ca toate localitățile din județul Ilfov să se dezvolte sub forma unor comunități inteligente.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati