Consiliul judeţean Ilfov  a răspuns Campaniei „28 septembrie – SOS Ambrozia”

Consiliul judeţean Ilfov a răspuns Campaniei „28 septembrie – SOS Ambrozia” şi a desfăşurat, sâmbătă, o acțiune de combatere a ambroziei, pe Drumul Județean 100, în zona Ștefănești-Afumați-Găneasa.

„Noi suntem obligaţi să facem acest tratament pe zona de administrare a drumurilor judeţene. Din pacate (…) şi în acest caz degeba ne facem noi treaba dacă problema nu este tratată în mod unitar.  Noi curăţăm ambrozia la 2 metri de acostamentul drumului.Sunt suprafeţe foarte mari de ambrozie. O plantă face până la 30.000 de seminţe. Rapiditatea cu care se înmulteşte este foarte mare . Foarte mulţi cetăţeni s-au plans de acest lucru. Procentul de 2,5% la nivel national, mai bine de 500.000 de persoane mi se pare foarte, foarte mare”, a declarat  Marian Petrache, preşedinte CJ Ilfov.

Planta care provoacă alergii a fost depistată pe 30 din cei 450 de kilometri de drumuri județene din Ilfov. Vizate sunt drumurile județene care leagă localitățile Ștefănești- Dascălu, Gagu – Petrăchioaia, Moara Vlăsiei – Grădistea, Moara Vlăsiei – Lipia, Lipia – Gruiu, Moara Domnească – Găneasa, Găneasa – Afumați, Dragomirești-Vale – Zurbaua, Măgurele – Dărăști, dar și zona Săbăreni.

Ambrozia poate provoca alergii severe și chiar șoc anafilactic. Cel mai frecvent, alergia la ambrozie se manifestă ca rinoconjunctivită și astm, dar pot apărea și simptome la nivelul pielii , inclusiv urticarie și angioedema.  Cei afectaţi de ambrozie sunt sfătuiţi să nu se trateze singuri şi să meargă la medic, încă de la primele simptome.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati