Consiliul Județean Ilfov anunță startul unei ample campanii de sterilizări gratuite în localitatea Periș

0
245
Pixabay

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, împreună cu Animal Society și Four Paws International anunță startul unei ample campanii de sterilizări gratuite în localitatea Periș.

Campania debutează în data de 4 octombrie.

Medicii de la Animal Society vor sta în Periș aproximativ două luni și vor steriliza gratuit câini.

  • Această campanie face parte din proiectul numit „Împreună construim o comunitate sigură”. Proiectul are trei etape: numărarea câinilor de pe străzi, numărarea câinilor cu proprietar și sterilizarea câinilor.

Numărarea câinilor de pe străzi a avut loc în perioada 6-9 septembrie. Echipe mixte, formate din angajați ai Consiliului Județean Ilfov, reprezentanți ai Four Paws International și zeci de voluntari, au mers pe străzi și au scanat, cu ajutorul unei aplicații, câinii de pe străzi.

Aproximativ 250 de câini stau liberi pe străzi, în localitatea Periș.

30% dintre aceștia sunt de fapt câini cu proprietar, care sunt lăsați nesupravegheați pe domeniul public, lucru complet interzis prin lege.

Iar ieri, 25 septembrie, a debutat numărarea câinilor din curțile oamenilor. Se va desfășura până vineri inclusiv, între orele 15:00 și 19:00. Apoi, în data de 4 octombrie, începe marea sterilizare gratuită din Periș. Programările se fac la numărul 0751.235.009, iar clinica mobila va staționa pe strada Bisericii, nr. 2, satul Cocioc din Periș.

„E un proiect ambițios. Ceva ce nu s-a mai făcut. Pe lângă sterilizarea efectivă, care e clar un pas înainte pentru un viitor mai bun, cu mai puțin suferință, vom avea de data aceasta o radiografie completă. O să știm clar pentru prima dată câți câini sunt într-o localitate, de unde tot apar. La finalul acestui proiect, noi ne propunem să sterilizăm gratuit toți câinii din localitate. Le mulțumesc enorm oamenilor minunați de la Animal Society și de la Four Paws International! Suntem parteneri vechi pe acest drum al schimbării și am încredere că vom reuși să facem diferența și de data aceasta.”, a declarat Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor.

Anca Tomescu, președinte Animal Society: „Periș e una dintre localitățile din Ilfov cu cele mai mari probleme, când vine vorba de numărul mare de câini maidanezi nesterilizați. Dar nu stă mult mai bine nici când vine vorba de numărul mare de câini nesterilizați dintre cei cu familii. Semn că prima problemă este chiar la locuitorii din Periș. La oameni ne referim, desigur. Așadar, acestea sunt motivele pentru care am decis să staționăm cu clinica veterinară în Periș aproape două luni.”

În paralel, echipele Protecția Animalelor CJ Ilfov și Animal Society realizează campanii de informare cu privire la obligațiile legale ale deținătorilor de animale, dar și educație în școli (Ora de relaxare, ora cu animale – învățăm de la animale mici cum să fim oameni mari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.