Consiliul Județean Ilfov lansează primul incubator de afaceri cu finanțare din fonduri publice din județul Ilfov

Consiliul Județean Ilfov lansează primul incubator de afaceri cu finanțare din fonduri publice din județul Ilfov. Evenimentul are loc la ora transmiterii acestei știri, la sediul Universității București din șoseaua Panduri, nr. 90-92, etaj 1, amfiteatrul Ioan Mihăilescu.

Alături de președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, vor lua cuvântul și administratorul incubatorului, Rodica Lupu, rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu, prorectorul Universității București, Magdalena Iordache Platiș, mentori și oameni de afaceri.

Consiliul Județean Ilfov, prin intermediul incubatorului, va învăța tinerii să facă afaceri și îi va ajuta să își crească proiectele în primii ani. Administrația județeană Ilfov își propune să susțină și să lanseze pe piață cel puțin 16 afaceri relevante pentru proiectul strategic de la Măgurele – Parcul Științific Măgurele.

Înscrierile pentru Ilfov Business Hub se fac până pe 30 noiembrie. Își pot depune dosarul toți cei peste 18 ani, care vor să dezvolte o afacere în județul Ilfov. Sunt disponibile 60 de locuri. Timp de șase luni, tinerii vor face cursuri, se vor familiariza cu ce înseamnă cadrul financiar și legislativ specific unei firme, vor discuta cu mentori și vor pregăti un plan de afaceri.  În urma unui concurs de planuri de afaceri, 16 persoane vor fi selectate pentru incubare. Timp de cel mult trei ani, tinerii vor primi tot sprijinul necesar și vor fi asistați pentru înființarea și dezvoltarea firmelor.

Consiliul Județean Ilfov va pune gratuit la dispoziția tinerilor selectați spațiile de birouri necesare și le va oferi asistență juridică, contabilitate, management, marketing.

Fiecare din cele 16 firme va crea câte două locuri de muncă.

Firma care va administra incubatorul de afaceri a fost desemnată în urma unei achiziții publice și se numește Loop Operations, o companie de consultanță cu experiență în incubarea start-up-urilor și în atragere de finanțări.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati