Consiliul Județean Ilfov vrea să construiască un mare terminal logistic de un miliard de lei la Moara Vlăsiei cu acces la autostrada A3, calea ferată și aeroportul Henri Coandă

Consiliul Judeţean Ilfov discută în şedinţa de marţi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui mare terminal logistic (nod multimodal) în comuna Moara Vlăsiei cu o valoare de peste un miliard de lei.

Proiectul „Bucharest-Ilfov Multimodal Hub – BIMH” ar urma să creeze un sistem de transport mărfuri cu legături directe la calea ferată, la Autostrada A3 București – Ploiești și la Aeroportul Otopeni. Terminalul logistic ar fi întins pe mai mult de 100 de hectare și va fi format din depozite, clădiri, facilităţilor necesare manipulării mărfurilor și căi de acces, scrie G4Media.ro.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii ‘Bucharest-Ilfov Multimodal Hub – BIMH” este estimată la 1.085.473.581 de lei cu TVA, iar proiectul de hotărâre prevede că investiția ar putea fi realizată și cu ajutorul fondurilor europene.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, terminalul este prevăzut a se realiza pe două incinte situate la sud de comuna Moara Vlăsiei, lângă linia de cale ferată Bucureşti-Urziceni, pe de o parte şi de alta a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploiești..

Incinta A, situată la vest de autostrada A3, va avea o suprafaţă de 48 de hectare. Incinta B, localizată la est de autostrada A3, se va întinde pe 60 de hectare.

Terenul necesar obiectivului aparține comunei Moara Vlăsiei, iar proiectul include și comunele Dascălu, Tunari și Otopeni, care vor pune la dispoziție terenurile necesare construirii căilor de acces.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati