Consiliul local al Sectorului 1 a adoptat rectificarea bugetului

Consilierii locali ai Sectorului 1 au aprobat, luni, cu 15 voturi „pentru” şi nouă abţineri, rectificarea bugetului general centralizat al acestei zone administrative, cu un amendament propus de reprezentanţii PSD.

Consilierul local PSD Daniela Popa a depus, luni, în şedinţa extraordinară, un amendament la proiectul de rectificare a bugetului: ” „Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins – se suplimentează veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 pe anul 2024, în valoare de 1.455.348.000 de lei, după cum urmează: capitolul Învăţământ se suplimentează cu 5.000 de lei pentru implementarea hotărârii Consiliului Local privind aprobarea unor măsuri urgente pentru îmbunătăţirea serviciului de pază şi de ordine publică corespunzător de pe raza Sectorului 1. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins: se aprobă cheltuielile bugetului general centralizat al Sectorului 1 pe anul 2024 în sumă de 2.543.191.000 de lei, cu modificările de la articolul 1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins: se interzice micşorarea creditelor bugetare pe capitolul Învăţământ pe parcursul exerciţiului bugetar pe anul 2024”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru luni o şedinţă a Consiliului Local cu un singur punct pe ordinea de zi: rectificarea bugetară.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Armand atrăgea atenţia asupra situaţiei „critice” în care se află administraţia locală din cauza tăierii fondurilor bugetare votate de consilierii locali.

„În ultimii trei ani, gruparea organizată condusă de tandemul Gabriela Firea – Sebastian Burduja a blocat cum au putut marile investiţii în Sectorul 1 – fie că vorbim de străzi, pieţe, ascensoare, panouri fotovoltaice, şcoli sau spitale. PSD şi PNL au sabotat constant orice program de modernizare. Proiectele sunt votate doar când locuitorii Sectorului 1 vin şi le susţin în Consiliul Local. În faţa oamenilor, până şi lor le este ruşine de ceea ce fac, la ordinele şefilor, şi votează. În 2024, Firea şi Burduja au trecut la următorul nivel: blochează total activitatea administraţiei locale Sector 1. Deşi au votat bugetul Sectorului 1, au făcut mai multe amendamente ticăloase prin care au pus în pericol funcţionarea întregului aparat”, a declarat primarul Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati