Consiliul Local Sector 1 a votat încheierea unui protocol de colaborare pentru refacerea piațetei din fața casei Mița Biciclista

La propunerea edilului Clotilde Armand, Consiliul Local Sector 1 a votat luni încheierea unui protocol de colaborare cu o societate să se refacă întreaga piațetă din fața casei Mița Biciclista, la intersecția străzii Christian Tell cu strada Biserica Amzei.

„O zonă cu o încărcătură istorică importantă pentru Capitală a cărui prestigiu a crescut în ultimii ani în urma dezvoltării unor evenimente de anvergură la Stabilimentul Cultural La Mița Biciclista.

Avem în plan să reamenajăm întreaga zonă, să dăm prioritate pietonilor și nu mașinilor. Vom lua din carosabil pentru a extinde o zonă de relaxare- fântănă, bănci (scaune metalice după modelul “Scaunelor Tuileries”), plante cățărătoare  care va îmbrăca gardul bisericii și un pavaj uniform din piatră cubică.  Intersecția va rămâne carosabilă pe o lățime de două benzi, însă fără locuri de parcare și fără a se încuraja aglomerarea de mașini. Luăm în calcul înclusiv închiderea totală a circulației auto în perioada week-end- urilor. Pentru acest scuar urban am luat ca exemplu capitala Italiei, Roma, și capitala Sloveniei, Ljubljana- care ocupă locul 2 în Europa la calitatea vieții.

Un astfel de concept de regenerare urbană înseamnă accesibilizarea zonelor istorice, locuri de odihnă/ recreere, lipsa poluării și spații verzi generoase. Pentru implementarea acestui proiect, primul pas l-am făcut deja” , a anunțat Armand, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati