Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti critică nepregătirea în mediul online a multor elevi

Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti, structura de reprezentare a tuturor elevilor din Capitală, ia poziţie, în lipsa de reacţie a autorităţilor publice, inclusiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucuresti, în ceea ce înseamnă nepregătirea în mediul online a multor elevi.

„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti a diseminat în unităţile de învăţământ preuniversitar un chestionar privind percepţia elevilor asupra activităţilor zilnice în perioada de izolare în casă. Elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări, două dintre acestea făcând referire la cât de utile consideră ei a fi orele desfăsurate în mediul online.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, Consiliul Municipal al Elevilor Bucuresti a primit numeroase sesizări din partea beneficiarilor direcţi ai actului educaţional, observându-se cu usurinţă lipsa de pregătire a cadrelor didactice pentru a livra conţinuturi în mediul online.

În unele unităţi de învăţământ, precum Liceul Tehnologic „Constantin Brâncusi”, nici chiar elevii aflaţi în an terminal nu sunt pregătiţi în mediul online la toate materiile la care vor susţine examenul de Bacalaureat, desi acesta va fi organizat în mai puţin de două luni: „Dacă nu primim acest ajutor, vom ajunge ca în ziua examenului să ne simţim neputinciosi si să esuăm.

Şcoala online este pentru noi, elevii, să fim ajutaţi, să fim pregătiţi pentru examenele următoare. Şcoala online nu se face doar trimiţând lecţiile si atât. Elevii au nevoie de îndrumare, de explicaţii. Avem nevoie să se ia măsuri. Noi, elevii, avem nevoie de ajutor din partea profesorilor, altfel cum vom putea sa trecem cu brio peste examen?” – elevă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncusi”.

În majoritatea cazurilor elevii sunt nevoiţi să copieze lecţii în caiet, fără a primi alte explicaţii din partea profesorilor. De asemenea, chiar si acum, la mai bine de sapte săptămâni de la suspendarea cursurilor, încă există elevi sau cadre didactie ce nu pot participa sau susţine ore în mediul online, deoarece nu deţin dispozitivele necesare. Astfel, solicităm Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucuresti să monitorizeze desfăsurarea activităţii în mediul online, astfel încât actul educaţional să nu fie prejudiciat”, spune CMEB, printr-un comunicat.

„Consider că este regretabil faptul că, nici măcar în Capitală, elevilor nu li se răspunde adevăratelor nevoi. Mii de elevi aflaţi în clasele terminale vor susţine, într-o situaţie de criză, Evaluarea Naţională sau examenul de Bacalaureat. Se poate observa cu usurinţă o defectuoasă lipsă de comunicare, cât si reacţie, a instituţiilor ce au ca scop buna desfăsurare a actului educaţional. Facem apel către Ministerul Educaţiei si Cercetării, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti si conducerile unităţilor de învăţământ, deoarece acum este necesar, mai mult decât niciodată, ca problemele cu care se confruntă beneficiarii direcţi ai actului educaţional să fie rezolvată” – Antonia-Karina Caramihai, presedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucuresti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati