Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România și ISU Bucureşti au organizat primul eveniment demonstrativ pentru a pregăti oamenii în caz de dezastre

Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, a organizat pentru prima dată în România un eveniment demonstrativ în cadrul căruia persoanele cu dizabilităţi, familiile acestora, asistenţii personali şi personalul de îngrijire al persoanelor cu dizabilităţi au fost pregătiţi pentru însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare protecţiei în cazul unor fenomene naturale sau provocate de om, pentru a reduce efectele dezastrelor.

Tema acţiunii a fost „Pregătirea persoanelor cu dizabilităţi, a familiilor, însoţitorilor, a îngrijitorilor acestora pentru situaţii de urgenţă”.

Evenimentul s-a desfăşurat joia trecută, în prezenţa reprezentanţilor ISU Bucureşti şi a fost posibil cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care a pus la dispoziţie sala OMINIS din cadrul Complexului de Servicii Sociale OMINIS, Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, Sector 4, Bucureşti.

Participanţii au fost instruiţi să reacţioneze în caz de incendiu şi cutremur, după un plan de alarmare şi evacuare care a cuprins interacţiuni şi sfaturi privind comportamentul în caz de incendiu şi măsurile specifice de intervenţie, precum şi măsurile de prevenire a incendiilor în locuinţe sau instituţii.

De asemenea, participanţii au fost instruiţi cum să se comporte şi să acorde ajutor în cazul obstrucţionării căilor respiratorii.

„Astfel de activităţi se desfăşoară frecvent pentru populaţie în general, dar persoanele cu dizabilităţi şi aparţinătorii nu aveau acces din cauza izolării în locuinţe. Participanţii la această primă ediţie au fost foarte receptivi, au pus foarte multe întrebări, iar la final au afirmat că au primit multe informaţii pe care le consideră extrem de utile.

Având în vedere că acţiunea trebuie să se desfăşoare cu un număr limită de persoane, vom continua organizarea acestui tip de eveniment în baza protocolului încheiat între Consiliul Naţional al Dizabilităţii şi ISU Bucureşti”, a declarat Daniela Tontsch, preşedinta Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati