Consiliul Naţional al Elevilor: Ministrul educaţiei şi cercetării e de negăsit!

Consiliul Naţional al Elevilor spune că, în ciuda faptului că ne aflăm la final de an calendaristic, o perioadă foarte importantă pentru educaţia din România, o perioadă în care se conturează bugete şi se pun bazele semestrului al doilea, ministrul educaţiei este de negăsit.

Consiliul mai spune că de la încheierea campaniei electorale şi a alegerilor parlamentare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi-a desfăşurat activitatea în mod netransparent, ignorând cu desăvârşire partenerii de dialog social.

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă ferm atitudinea ministrului educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, care se eschivează de la un dialog cu reprezentanţii elevilor, deşi, în luna noiembrie a anului trecut aceasta declara că îşi dedică întregul mandat tinerilor.

În speranţa că, după formarea noului Guvern, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va deveni mai transparent, mai deschis la dialog şi la a construi în mod real măsuri constructive pentru educaţia din România, alături de reprezentanţii beneficiarilor primari ai educaţiei, Consiliul Naţional al Elevilor lansează un set de propuneri pentru guvernarea educaţiei, care pot fi consultate aici: https://bit.ly/3noLmlf.

Elevii solicită viitorilor guvernanţi să consulte elevii din România atunci când se iau decizii majore pentru sistemul de învăţământ, asigurându-se, în acelaşi timp, de faptul că următorul ministru al educaţiei va fi capabil de un dialog transparent şi productiv cu reprezentanţii societăţii civile.

„E regretabil faptul că ministrul educaţiei şi cercetării refuză cu desăvârşire să ia legătura cu reprezentanţii elevilor, ţinând cont de faptul că ne aflăm la final de an calendaristic, când se iau cele mai importante decizii privind bugetul educaţiei şi modul de desfăşurare al semestrului al doilea. Facem apel la ministrul educaţiei şi cercetării să nu mai ignore elevii din România!”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati