Consiliului Județean Ilfov: Ziua Iei, sărbătorită la Piscu

Pentru al treilea an consecutiv, la inițiativa soților Adriana și Virgil Scripcariu, la Muzeul Oalelor de Pisc din comuna Ciolpani, are loc Ziua Iei, dedicată unicității cămășii cusute tradițional și a ceramicii specifice satului Pisc, a transmis CJ Ilfov printr-un comunicat de presă.

Conform aceleiași surse, sâmbătă, 22 iunie, în intervalul 17:30 – 20,30 vor avea loc ateliere de olărit, gravură, fierărie, un mic târg de oale de Pisc și alte produse locale, bunătăți pescărești. Formația „Trei Parale” va susține un concert începând cu ora 20.00.

”Muzeul Oalelor de Pisc este o inițiativă pentru cunoașterea și prețuirea patrimoniului cultural a sculptorului Virgil Scripcariu și a soției sale, Adriana Scripcariu, profesor de Istoria și Teoria Artei la Universitatea București, autoarea primului manual de patrimoniu dedicat județului Ilfov.

Cu ajutorul sculptorului Virgil Scripcariu, cu ocazia venirii la București a Papei Francisc, i-am putut dărui Papei gravura „Maternitate” și ne mândrim că în colecția muzeală a Vaticanului figurează și această operă din partea sculptorului și a Consiliului Județean Ilfov.

  • Evenimentul „Ziua Iei” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin Centrul Cultural Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov. Parteneri : Primăria Ciolpani, Asociația Ivan Pațaichin – Mila 23.

Duminică, 23 iunie, de la ora 18, tot la Piscu, vor avea loc alte manifestări dedicate sărbătorii Sânzienelor. Spectatorii vor asista la un ritual de lansare a coronițelor de sânziene pe lac, plimbări cu caii și foc de tabără și un concert al tarafului „Zece sfori”. Manifestarea este organizată de Asociația de Dezvoltare Comunitară „Grigore Popa” cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin Centrul Cultural Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov”, s-a detaliat în comunicat.

Sursa: CJ Ilfov

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati