Consultații stomatologice gratuite pentru copiii din grădinițele Sectorului 1

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” – Facultatea de Medicină Dentară vor desfășura, timp de un an, campania “Un zâmbet sănătos pentru copiii din grădinițele Sectorului 1”.

Aproximativ 2.000 de copii din cele 19 grădinițe de pe raza Sectorului 1, vor beneficia de consultații stomatologice gratuite în cadrul acestei campanii care va începe pe 31 ianuarie 2022.

”Zâna Măseluță împreună cu ajutoarele ei, medicii stomatologi, vor ajunge în fiecare grădiniță de stat, unde vor evalua starea de sănătate a copiilor și vor identifica nevoile de tratament stomatologic.”, se precizează într-un comunicat de presă.

Preșcolarii vor afla lucruri noi despre igiena dentară, despre alimentele care strică dințișorii, de ce este nevoie de un control periodic realizat de un medic stomatolog, cum se face corect periajul dinților și despre beneficiile detartrajului.

În cadrul campaniei va avea loc și un concurs de desene cu tematică, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate.

Campania de promovare a sănătății orale “Un zâmbet sănătos pentru copiii din grădinițele Sectorului 1” face parte din cadrul proiectelor de informare, educare, comunicare și conștientizare organizate de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, de promovare a unui stil de viață sănătos.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati