Continuă campania „Sectorul 6 pentru Ucraina”

Primăria Sectorului 6 spune că este prima autoritate locală care a oferit sprijin atât refugiaţilor ucraineni care trec graniţa în România, cât şi cetăţenilor din comunitatea Sectorului 6 care găzduiesc refugiaţi în propriile cămine.

Începând de vineri, peste 200 de persoane refugiate din Ucraina au fost cazate pe raza Sectorului 6, în incinta Căminului Leu, în Centrul Plevnei şi în Centrul de Zi pentru Copii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, care funcţionează cu sprijinul Protoieriei Sectorul 6, prin grija protopopului Costel Burlacu

Cantina socială aflata în subordinea autorităţilor locale ale Sectorului 6, alături de Cantina Socială Kaufland, asigură hrană caldă refugiaţilor primiţi în centrele menţionate.

A fost pregătit şi un program de animaţie pentru cei peste 100 de micuţi ucraineni găzduiţi în cele 3 centre, cu rol de combatere a efectelor psihologice negative rezultate în urma războiului.

În acelaşi timp, la cele două sedii ale Magazinului Caritabil SocialXChange, situate în Calea Crângaşi nr. 3 şi Aleea Lunca Cernei nr. 6A, continuă activitatea de primire a donaţiilor din partea cetăţenilor, a firmelor private, asociaţiilor sau organizaţiilor nonguvernamentale. Programul este de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 18.00.

În acest moment, este nevoie urgentă de pilote, perne, scutece şi mâncare pentru bebeluşi, conserve, mazăre, fasole, năut, orez, făină, ulei, apă, medicamente uzuale şi produse igienico-sanitare.

În urma şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Sector 6, care a avut loc vineri, au fost stabilite măsurile şi procedurile de sprijinire a refugiaţilor ucraineni care au nevoie de adăpost.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 este instituţia abilitată să coordoneze activitatea de sprijinire a refugiaţilor ucraineni care ajung în Sectorul 6.

Au fost puse la dispoziţia persoanelor refugiate din Ucraina un total de 445 de locuri de cazare în 8 locaţii precum centre sociale sau cămine de studenţi situate pe raza sectorului.

De asemenea, au fost alocate două numere de telefon pentru asigurarea informării rapide şi eficiente atât între instituţii, cât şi între autorităţile locale ale Sectorului 6 şi refugiaţi sau cei care îi găzduiesc.

Astfel, numărul de telefon 0725600800 funcţionează ca o linie nonstop dedicată instituţiilor publice implicate în gestionarea crizei refugiaţilor, pentru a facilita accesul acestora din urmă la locurile de cazare şi asistenţă de pe raza Sectorului 6. Linia va permite comunicarea între autorităţile locale ale Sectorului 6 şi Comitetul Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CMBCCI) sau alte instituţii alte statului cu atribuţii în gestionarea şi coordonarea persoanelor refugiate din Ucraina

A doua linie telefonică – 021.9970 – va funcţiona zilnic între orele 08.00 – 20.00, fiind dedicată organizaţiilor nonguvernanmentale şi persoanelor fizice cu domiciliul pe raza sectorului 6 care găzduiesc refugiaţi din Ucraina. Prin intermediul acestui număr, persoanele refugiate găzduite pe raza teritorială a Sectorului 6 pot solicita asistenţă de specialitate, consiliere şi sprijin material. DGASPC Sector 6 apelează la toate persoanele fizice sau juridice care găzduiesc refugiaţi pe raza Sectorului 6 să ne contacteze la numărul 021.9970, pentru a ne informa despre numărul şi situaţia refugiaţilor pe care îi găzduiesc, astfel încât să fie luaţi în evidenţă şi ajutaţi cât mai rapid şi eficient.

Persoanele refugiate găzduite de persoane fizice sau juridice pe raza teritorială a Sectorului 6, precum şi cei care le găzduiesc, au obligaţia de a anunţa prezenţa străinilor la poliţie, conform art. 12 din OUG 194/2002.

Conform aceleiaşi proceduri aprobate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Sector 6, cetăţenii români/organizaţiile nonguvernamentale de pe raza sectorului 6 care au în grijă persoanele refugiate pe raza sectorului 6, care au solicitat sprijin material, au obligaţia să anunţe în termen de 24 de ore DGASPC Sector 6 la adresa de email refugiati@dgaspc6.com, precum şi Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, cu privire la faptul că cetăţenii străini refugiaţi au părăsit spaţiul de cazare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati