Continuă donațiile la magazinul SocialXChange din Sectorul 6

Prin intermediul Magazinului caritabil SocialXChange din Sectorul 6, un pătuţ supraetajat, donat de către o persoană binevoitoare din comunitate, şi-a găsit cu uşurinţă destinatarii. Două fetiţe de 6 şi 7 ani, provenind dintr-o familie defavorizată, au primit vizita lucrătorilor magazinului, intrând în posesia obiectului de mobilier care le va face viaţa mai uşoară

primar sector 6 mutu“Acţiunea exemplifică principiul de funcţionare a Magazinul SocialXChange, în cadrul căruia se primesc donaţii de la persoane fizice sau juridice, urmând ca produsele oferite să fie distribuite oamenilor cu domiciliul în Sectorul 6, aflaţi în situaţii materiale precare. Programul nostru prevede ca beneficiarii să desfăşoare, pe măsura posibilităţii, activităţi de muncă în folosul comunităţii, pentru a încuraja munca şi responsabilitatea socială”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Magazinul SocialXChange oferă un număr de puncte celor care donează, prin intermediul unui sistem obiectiv şi transparent de evaluare, urmând ca persoanele care donează să acceseze, cu ajutorul acestor puncte, o serie de servicii socio-medicale sau de divertisment, puse la dispoziţie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Punctele mai pot fi folosite pentru a achiziţiona alte produse de pe rafturile Magazinului sau pentru a fi donate persoanelor sărace, care au nevoie de bunuri de strictă necesitate.

De la inaugurarea acestui program, sute de persoane, copii, tineri, adulţi sau vârstnici, au ales să se implice şi să ofere, în mod benevol, ceea ce altora le lipseşte. Un sistem caritabil care te ajută să ajuţi şi care s-a transformat rapid într-un model de bună practică în domeniul asistenţei sociale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati