Continuă programul de amenajare a spaţiilor verzi în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 intensifică operaţiunile de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi, potrivit unui comunicat de presa.

  • Astfel, pasajele nou construite sau în stadiu de proiectare, zonele urbane amenajate au obligatoriu o componentă verde. Efectele acestei „infrastructuri verzi” care o dublează pe cea rutieră se resimt mai ales în sezonul cald, când poluarea şi canicula ating cote maxime.

Plantările de copaci se desfăşoară în cadrul unui program complex de înfrumuseţare şi personalizare a spaţiilor verzi din Sectorul 3.

De-a lungul marilor artere din Sectorul 3, în zone intens circulate, echipe ale primăriei desfăşoară constant acţiuni de plantare a copacilor. Theodor Pallady, Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Unirii, Baba Novac, Câmpia Libertăţii, Trapezului, Nerva Traian sau Octavian Goga sunt doar câteva dintre arterele „împădurite” în Sectorul 3.

La noul pod peste Dâmboviţa, din dreptul străzii Lunca Priporului, jardiniere cu plante ornamentale vor delimita sensurile, respectiv trotuarul şi carosabilul.

Proiectele de pasaje subterane iau în calcul asigurarea unui trafic fluid, iar la suprafaţă extinderea spaţiilor verzi. De asemenea, în zona recent amenajată Drumul Lunca Bisericii, asfaltarea străzii a fost urmată de crearea unui aliniament de copaci.

„Suntem în mijlocul verii şi suntem afectaţi de căldură. Care este soluţia? Plantând cât mai mulţi copaci. Unde găsim un loc liber, pretabil pentru spaţiu verde, plantăm copaci. O mare parte dintre aceştia sunt crescuţi de noi, iar ceilalţi provin din pepiniere din România. Zona Pallady, unul dintre bulevardele pe care le împădurim, generează oxigen, iar în câţiva ani maşinile vor circula în această zonă printr-un tunel verde. Astfel, şi asfaltul are o durată de viaţă mai mare, fiind protejat de razele UV. Spaţiul verde urban are ca principală funcţie, pe lângă cea estetică, să ne protejeze de praf şi să reîmprospăteze aerul pe care îl respirăm. Copacii ca parte a spaţiului verde sunt consideraţi principala sursă de oxigen. Iată de ce sunt atât de importanţi copacii, pentru zona urbană. În Sectorul 3, când vine vorba de verde, niciodată nu e prea mult”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Reamintim că locuitorii Sectorului 3 pot semnala zonele unde consideră că trebuie plantaţi arbori sau pot transmite propuneri pentru suplimentarea celor existenţi prin aplicaţia Primăriei Sectorului 3, disponibilă pe site-ul www.primarie3.ro, secţiunea Hartă sesizări/Semnalează o problemă, dar şi mobile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati