Continuă programul eco-vouchere pentru mașini nepoluante sau electrocasnice / 5000 de eco-vouchere de la primăria Capitalei

În cadrul ședinței Consiliului general al Capitalei, consilierii municipali au adoptat, astăzi, cu 32 de voturi pentru, un proiect de hotărâre privind „Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu un grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere”, etapa a II-a.

  • Conform proiectului, Primăria Capitalei va acorda, în perioada 2020-2021, a 5000 de eco-vouchere, în valoare de 9000 de lei fiecare.

Acordarea eco-voucherelor se va face la cerere, în schimbul predării unui autovehicul non-Euro, Euro I și Euro II.

Prioritate la acordarea eco-voucherelor vor avea persoanele și familiile care au domiciul în perimetrul Zonei de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) și care dețin în proprietate un autovehicul poluant înmatriculat și înregistrat la aceeași adresă cu cea a proprietarului. Este vorba despre persoanele sau familiile care dețin cate un singur autovehicul poluant.

Eco-voucherele vor putea fi folosite la achiziționarea de mașini nepoluante, Euro 6, hibride, electrice etc. sau pentru achiziționarea de electrocasnice cu un consum redus de energie electrică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati