Continuă scandalul în Primăria Capitalei. Nicuşor Dan, după refuzul USR PLUS de a vota bugetul: „Sunt uluit”

Primarul general Nicuşor Dan s-a declarat „uluit” în legătură cu scandalul generat pe tema bugetului Capitalei. Edilul a transmis că nu ştie de unde vin neînţelegerile, din moment ce toate discuţiile pe această temă au avut loc.

”Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a declarat primarul Capitalei.

Consilierii generali USR PLUS au anunţat marţi seară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei în forma promovată de primarul Nicuşor Dan. Consilierii sunt de părere că veniturile prognozate sunt exagerate, iar bugetul nu este unul realist.

Ei îl acuză pe Nicuşor Dan că le-a interzis accesul la informaţiile pe care se fundamentează bugetul propus şi cer retragerea proiectului.

„Şedinţa de Consiliu General pentru adoptarea bugetului Capitalei pe 2021 este programată miercuri.Am realizat o propunere de buget care a fost gata în 15 martie şi transmisă către consilierii din majoritate. Ăla e bugetul, bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări e cel pe care îl avem azi supus votului. Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum şase săptămâni şi acum venim şi spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate aşa ceva. Toate discuţiile care trebuia să aibă loc au avut loc şi au fost extrem de civilizate”, a declarat Nicuşor Dan, prezent la şedinţa CGMB de miercuri, informează Digi24.

”Sunteţi musafir aici, musafir sunteţi şi în administraţie. E jenant să aduceţi în faţa bucureştenilor o lipsă de angrenare a celor două părţi care vă sunt alături şi să veniţi în ziua votului cu lipsă de majoritate”, i-a replicat Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei.

PNL susţine propunerea de buget

„Avem foarte multe aşteptări şi noi faţă de ceea ce trebuie făcut, dar le putem rezolva lucrând împreună. Facem acest lucru din respect faţă de primar, dar în special din respect faţă de bucureştenii care ne-au acordat voturile, pentru că ei vor să ne apucăm de treabă în Bucureşti”, a declarat Diana Mardarovici, consilier PNL în CGMB.

Ea a precizat că Primăria Capitalei a fost preluată într-o situaţie dificilă, cu datorii foarte mari lăsate de administraţia anterioară, iar dacă bugetul nu este aprobat, „nu se pot face plăţile necesare şi elementare pentru funcţionare”.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati