Continuă tratamentele pentru combaterea și distrugerea buruienii ambrozia pe drumurile județene din Ilfov

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, va efectua, în perioada 28 – 30 iunie 2023, o nouă acțiune de combatere și distrugere a buruienii ambrozia, o plantă invazivă, extrem de adaptabilă, rezistentă la secetă și caniculă, cu puternic caracter alergen.
  • Acțiunea de erbicidare se va face terestru, prin pulverizare cu instalații montate pe autoutilitare, după ora 06:00, cu produsul LYPHASE 36SL, în doză de 8 litri/ha.
Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați crescătorii de albine, cetățenii de pe raza localităților și dispensarele umane și veterinare.
  • Drumurile județene pe care se efectuează tratamentul, în condiții meteo favorabile, sunt următoarele:

► 28 iunie 2023:

DJ 101: Grădiștea – Sitaru
DJ 101 J: Sitaru – Mănăstirea Balamuci (Sitaru)
DJ 200: Gagu – Grădiștea

► 29 iunie 2023:

DJ 200: Gagu – Grădiștea
DJ 200: Dascălu – Gagu

► 30 iunie 2023:

DJ 402: Gagu – Creața
DJ 402: Creața – Vânători

Pentru o protecție completă împotriva buruienii ambrozia, acțiunile întreprinse de Consiliul Județean Ilfov trebuie completate de intervenții similare la nivel local, în orașe și comune, precum și pe terenurile private, prin implicarea tuturor proprietarilor sau deținătorilor de terenuri, pentru un aspect cât mai plăcut al comunității și, în special, pentru a elimina impactul negativ asupra sănătății populației.
Totodată, combaterea și distrugerea ambroziei prin cosire se face astăzi pe 𝗗𝗝 𝟮𝟬𝟬, 𝗦̦𝘁𝗲𝗳𝗮̆𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶 – 𝗗𝗮𝘀𝗰𝗮̆𝗹𝘂 și 𝗗𝗝 𝟮𝟬𝟬 𝗔, 𝗔𝗳𝘂𝗺𝗮𝘁̦𝗶 – 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗮̆𝗰𝗵𝗶𝗼𝗮𝗶𝗮.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati