Contract cu finantare europeana de 68 milioane euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, semnat de Gabriela Firea

Gabriela Firea a precizat vineri , de la preluarea mandatului de Primar General, asemnat alte 13 contracte cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totală de aproximativ 279 milioane de euro, un al 14-lea contract semnat în această perioadă fiind în valoare de 68 de milioanede euro.

Record de fonduri europene atrase de Primăria Capitalei în ultimii 3 ani! Am semnat contractul de finanțare aferent proiectului de „Extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă din Municipiul București”, proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020, ce presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, precum si reconfigurarea sistemului de apă uzata din aria de proiect, în valoare de aproximativ 68 de milioane euro.

De la preluarea mandatului de Primar General, am semnat alte 13 contracte cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totală de aproximativ 279 milioane de euro, ce vizează achiziția a 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, precum și modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea„, a precizat Firea pe Facebook.

De asemenea, a adăugat edilul, Primăria Capitalei a atras fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 pentruFinalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul BucureștiEtapa a II a”, cel mai mare proiect de mediu din România, cu finanțare europeană, în valoare totală de 360 de milioane de euro, si lucreaza la documentatia necesară pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea a peste 200 km din rețeaua primara prin POIM, in valoare de aproximativ 213 milioane de euro.

Astfel, Primaria Capitalei atrage, în total, aproximativ 920 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, prin care dezvoltă importante proiecte menite asigure bucureștenilor un nivel de trai comparabil cu al oricărei alte capitale europene„, a conchis primarul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati