Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB

0
247

După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit semnat pe 6 mai, potrivit unor informații publicate de sindicatul STB, în urma unor discuții cu reprezentanții Primăriei Municipiului București (PMB), potrivit economica.net.

„Am solicitat precizări cu privire la întârzierea semnării contractului cu Astra pentru cele 100 de tramvaie și ni s-a precizat că mai există un termen în jur de 06.05.2021 pentru semnarea contractului de achiziție a tramvaielor”, spun reprezentanții Sindicatului Transportatorilor din București, cel mai mare sindicat din cadrul Societății de Transport București (STB) SA.

Chiar dacă se va semna contractul luna viitoare, primul tramvai Astra ar putea ajunge la București abia anul viitor. Și asta pentru că, potrivit condițiilor contractuale, prototipul poate fi livrat în primele 15 luni de la semnarea contractului.

Primăria Capitalei a desemnat câștigătoare oferta Astra Vagoane Călători încă din septembrie anul trecut, însă contractul nu a fost semnat nici până acum.

Tramvaiele noi trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Primăria Muncipiului Bucureşti a publicat pe 11 decembrie 2018 anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de845,68 de milioane de lei, fără TVA (180 de milioane de euro). Achiziția este finanțată din fonduri europene nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.