Contribuții mai mari pentru pensie: „Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții”

Marcel Boloș vine cu o veste proastă după ce atât Ministerul Finanțelor cât și Fondul Monetar Internațional au avertizat în privința creșterii pensiilor. Acesta spune că ar trebui contribuții mai mari la Pilonul II de pensii care să facă echitabile plățile din viitor. 

„Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu.
Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară. Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție.
Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta transparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare.”, scrie Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati