Controale ale autorităților din Ilfov pentru a se asigură că măsurile împotriva COVID-19 sunt respectate

0
114

Pe fondul numărului e cazuri de COVID 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, în cursul zilei de 24 octombrie, 118 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au intensificat verificările privind respectarea normelor legale impuse în contextul situaţiei actuale.

Astfel au fost desfăşurate activităţi de verificare pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea socială în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

Activităţile forţelor angrenate sunt în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de protecţie individuală conform normelor legale în vigoare, sens în care vor fi efectuate controale inclusiv în mijloacele de transport persoane.

În urma acţiunilor de control, au fost verificate 457 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi au fost legitimate peste 1094 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

De asemenea, au fost verificate peste 592 de mijloace de transport persoane, din judeţul Ilfov.

În contextul acţiunilor, au fost aplicate în total 263 de sancţiuni contravenţionale cu valoare totală de 31750 de lei, din care:

– 258 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, sau pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, cu amenzi în valoare de 31750 de lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi poliţiştii locali;

– 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment, în temeiul L.307/2006, aplicate de ISU Bucureşti-Ilfov;

– 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul OG nr. 2/2001, aplicată de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor;

– 1 sancţiune contravenţională cu avertisment, conform O.G.2/2001, aplicată de Direcţia de Sănătate Pulică Ilfov

În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.