Controale ale Brigăzii Rutiere în zona Piața Alba Iulia/ S-au dat 39 de sancțiuni în valoare de peste 5 600 de lei

Vineri, în intervalul orar 11.30-13.00, în contextul ROADPOL – SEATBELT, politistii Brigăzii Rutiere au acționat în zona Piața Alba Iulia în scopul creșterii siguranței rutiere pe drumurile publice și reducerii riscului rutier în rândul  participanților la trafic. 

Acțiunea a avut ca scop principal prevenirea accidentelor de circulație în urma cărora au rezultat persoane ranite ale căror leziuni au fost agravate din cauza neutilizării centurii de siguranță.

În urma activităților de control desfășurate au fost aplicate 39 de sancțiuni contraventionale, în valoare de peste 5 600 de lei, pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Exemplu:

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a condus un autovehicul în zona Piața Alba Iulia fără a utiliza centura de siguranță.

Conducatorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 290 lei, iar ca măsură complementară au fost aplicate 2 puncte de penalizare.

De asemenea, al doilea obiectiv al acțiunii a fost reprezentat de creșterea gradului de conștientizare a conducatorilor de autovehicule cu privire la riscurile la care se expun atunci când transporta copii, în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță sau dispozitive de fixare în scaun, context în care polițiștii rutieri alături de reprezentații Fundației „Siguranța Auto Copii” au purtat discuții cu conducătorii auto despre importanța utilizării centurii de siguranță și au fost oferite pliante care conțin recomandări utile, date statistice, prevederi  legale, precum și un ghid complet de montare corespunzătoare a dispozitivelor de retenție.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati