Controale ale Poliţiei Rutiere în Capitală: Amenzi de peste 37.000 de lei şi 23 de permise de conducere reţinute

0
1580
politia
sursa foto: Facebook - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Poliţiştii au dat amenzi de peste 37.000 de lei şi au reţinut 23 de permise de conducere în urma controalelor care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Bucureşti, scrie agenția de presă news.ro.

„În noaptea de 05/06 Martie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe puncte de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii producerii accidentelor de circulaţie din cauza  conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 37.000 de lei şi au constatat *6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, după cum urmează: 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive”, anunţă poliţiştii.
De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere: 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice(contravenţie; 6 pentru infracţiunile la regimul rutier; 8 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric; 2 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea unui autovehicul pe drumurile publice; 1 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea; 1 pentru neacordarea priorităţii vehiculelor care au acest drept. 1 pentru depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h.
Totodată, au fost reţinute şi 7 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.
Printre cazurile cu care s-au confruntat poliţiştii este cel al unui bărbat în vârstă de 39 de ani, care a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 sub influenţa alcoolului.  Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un alt bărbat în vârstă de 35 ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa substanţelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.