Controale ale polițiștilor din București în trafic. S-au dat amenzi de peste 22.000 de lei și au fost reținute 19 permise

Polițiștii Brigăzii Rutiere au fost în stradă noaptea trecută, acționând îndeosebi pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost aplicate 66 de sancțiuni  contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei și au fost reținute 19 permise de conducere (ca urmare a infracțiunilor constatate, pentru depășirea regimului legal de viteză, pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier și pentru circulația pe sensul opus).

Polițiștii rutieri au constatat 8 infracțiuni, după cum urmează:

•3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;

•2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

•2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat;

•1 pentru refuz de prelevare a probelor biologice.

Exemple:

1. Un tânăr în vârstă de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS”).

În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situație s-a întocmit un dosar penal.

2. Un bărbat în vârstă de 49 de ani a condus un autovehicul pe str. Imașului având permisul suspendat. De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice, valoarea pe etilotest fiind de 0.20mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

3. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un autovehicul pe stradă din sectorul 5 fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0.56mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. Și în această situație s-a întocmit un dosar penal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati