Controale ale polițiștilor rutieri, în Capitală. 22 de persoane au rămas fără permis

Câțiva șoferi au petrecut aseară, de Sfântul Ștefan, n-au mai ținut cont de lege și au urcat băuți la volan. În doar câteva ore, 22 de persoane au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate 41 de amenzi, în valoare de peste 24 de mii de lei.

Polițiștii au facut ample controale în mai multe puncte din București, tocmai pentru a-i depista pe cei care consumă alcool sau droguri și apoi se aventurează în trafic.

În mai puţin de o oră, patru dintre şoferii care au trecut printr-o anumită intersecţie din Sectorul 2 al Capitalei şi care au fost opriţi de poliţişti au rămas fără permis de conducere pentru următoarele 90 de zile, din cauză că au urcat băuţi la volan. De asemenea, ei s-au ales şi cu câte o amendă în valoare de 1.305 lei, scrie stirileprotv.ro.

Alţii au fost depistaţi sub influenţa drogurilor. Un tânăr, de pildă, pe lângă alcool, consumase şi cannabis.

În total, 22 de persoane au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate 41 de amenzi, în valoare de peste 24 de mii de lei.

Polițiștii de la Brigada rutieră avertizează că se vor afla pe străzi și în zilele următoare, mai ales că urmează Revelionul.

Sfaturi pentru cei tentați să încalce legea

Pentru că urmează Revelionul, polițiștii au și câteva sfaturi pentru cei care vor fi tentaţi să încalce legea.

„Să circule cu prudenţă, să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise de lege, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să respecte cu stricteţe măsurile de distanţare socială”, a declarat Radu Gatan, comisar de poliţie Brigada Rutieră.

Cei care sunt prinşi drogaţi la volan riscă să ajungă chiar şi în spatele gratiilor. Pedeapsa cu închisoarea este de la 1 la 5 ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati