Controale ample pe șantierele din București. Ce au descoperit inspectorii ITM

Inspectorii ITM au efectuat o acțiune amplă de control pe șantierele din București. În urma verificărilor, aceștia au constat o serie de lucruri în neregulă în rândul mai multor angajatori.

In data de 15.10.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă București a intreprins o acţiune de control in domeniul constructiilor condusa de dl. Inspector sef Constantin Bujor. La aceasta actiune au participat: dl. Inspector general de stat, Dantes Nicolae Bratu si dl. director, Lungu Gabriel din cadrul Inspecției Muncii, se arată într-un comunicat transmis de ITM, scrie capital.ro.

Potrivit sursei citate, actiunea s-a desfasurat pe raza municipiului Bucuresti, cu sprijinul a 7 echipaje de politie din cadrul D.G.P.M.B., respectiv 14 lucratori.

Care au fost obiectivele acțiunii

Obiectivele acțiunii au fost următoarele:

– identificarea si combaterea muncii nedeclarate;

– verificarea modului de respectare a dispozitiilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca;

– modul de respectarea a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru limitarea raspandirii infectiei cu SARS –CoV-2 (COVID 19)

Actiunea s-a desfasurat cu un total de 16 de inspectori de munca (9 inspectori de munca din cadrul Serviciului Control Munca Nedeclarata si 7 inspectori de munca din cadrul Serviciului Control Securitate si Sanatate in Munca) dotati cu echipamente de protectie.

Ce au descoperit inspectorii

Totodată, cu ocazia verificarilor efectuate inspectorii ITM au constatat urmatoarele:

– 18 angajatori au fost instiintati sa prezinte documente la sediul inspectoratului pentru finalizarea controalelor intiate;

– desfasurau activitate un numar de 84 de persoane ce au fost identificate pe baza de fisa de identificare prevazuta de H.G. nr. 488/2017;

– 15 persoane au declarat ca nu au ,,semnat contract de munca’’;

– au fost dispuse 2 sistari de activitate in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati