Controale în București: Poliția Rutieră a aplicat 64 de amenzi şi a reținut 13 permise

Poliția Rutieră anunţă că a reținut 13 permise de conducere, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mult de jumătate pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului.

”În noaptea de 19/20 Noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat *o infracţiune de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, anunţă Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Au fost reţinute 13 permise de conducere:

  • 1 pentru infracţiunea la regimul rutier;
  • 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie);
  • 7 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului;
  • 3 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

Potrivit sursei ciatate, un bărbat în vârstă de 29 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 sub influenţa alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o concentraţie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”În acest context, bărbatul a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art 336 alin.1 din Codul Penal”, precizează poliţiştii.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 având o concentraţie de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati