Controale în Ilfov pentru verificarea respectării măsurilor impuse împotriva COVID-19

Reprezentanţii Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov au acționat sâmbătă 115 pentru verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară în zonele aglomerate (operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA)

În cadrul acţiunilor de control, au fost verificate 350 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 157 de mijloace de transport persoane de pe raza judeţului Ilfov, fiind totodată identificate 228 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, măsurile privind izolarea sau interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii IPJ Ilfov au aplicat 229 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau a interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie şi pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, cu amenzi în valoare de 61.000 lei.

În cadrul acţiunilor au loc permanent şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, la obligativitatea respectării interdicţiilor impuse prin starea de alertă şi, de asemenea, în vederea descurajării faptelor de natură contravenţională.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati