Controale în Sectoarele 1 și 2 la comercianții de țigări electronice

0
252
Foto ANPC

Comisariatele pentru Protecția Consumatorilor (CPC) Sector 1 și Sector 2 au desfășurat acțiuni de control în vederea verificarii respectării prevederilor legale privind publicitatea efectuată pentru țigările electronice ce conțin nicotină, în urma constatării de către comisari a promovării prin materiale publicitare, afișate pe diferite spații outdoor, tip tv screen, mash sau backlit, a imaginii unor dispozitive/țigarete electronice ce conțin nicotină, denumite Elfbar, se arată într-un comunicat.

Dat fiind că publicitatea unor astfel de dispozitive pe panouri dedicate sau orice alte structuri, profesionistul a încălcat prevederile legislației în vigoare, în domeniu.
Drept urmare, comisarii au amendat contravențional operatorul economic Godmother SRL – agenție de publicitate, cu sancțiune în valoare de 75.000 lei.

Totodată a fost desfășurată o acțiune de control la operatorul economic SC Fairway Creative Advertising SRL, deținătorul panourilor publicitare, care, la rândul său, a fost sancționat cu avertisment pentru încălcarea articolului prevederilor legale în ceea ce privește publicitatea efectuată pentru țigările electronice ce conțin nicotină.

În urma acțiunii și a sancțiunilor aplicate, operatorul economic a procedat la retragerea de la publicitate a imaginilor cu produsele menționate de pe toate panourile regăsite în amplasamente, pe care le administrează, respectiv 47 panouri la nivel national, din care 32 doar în București, începând cu momentul constatării neconformităților.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor reamintește, cu această ocazie, operatorilor economici, că este interzisă, conform legislației în vigoare, comercializarea produselor din tutun minorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.